5. února 2013

Pár tipů pro lepší vlasy

Hezký úterní podvečer :)

Na úvod bych se chtěla omluvit za svoji neaktivitu, ale jelikož jsem měla zkouškové a poctivě jsem se učila (nebo aspoň jsem se o to snažila :D ), tak jsem skoro nic jiného nestíhala. Teď už mám konečně trochu volněji, a přestože mě za týden ještě jedna zkouška čeká, dočasné volno si užívám. Dnes jsem třeba byla po dlouhé době nakupovat a něco málo jsem si koupila a udělala si radost - za zkoušky se člověk přece musí nějak odměnit, no ne? :) Chtěly byste malý new in článek? 

Ale teď už k dnešnímu tématu - napadlo mě sepsat stručný článek o tom, co dělám pro to, aby se mi zlepšila kvalita vlasů. Jelikož je moje přírodní barva vlasů něco mezi špinavou blond a světle hnědošedou, tak se už několik let barvím na blond. Dlouho jsem si barvila vlasy doma a k tomu je každý den žehlila nekvalitní žehličkou. Nikdy jsem neměla husté ani kvalitní vlasy, ale barvení peroxidem a žehlení, mi je úplně odrovnalo. Navíc jsem žila v naivní představě, že když si vlasy nebudu stříhat, tak mi nejvíc narostou...Asi před třemi lety jsem ale začala chodit ke kadeřníkovi, peroxidové vlasy vystřídal hustý blonďatý melír a taky jsem se po nějaké době nechala konečně přesvědčit, že aby vlasy rostly, musí se pravidelně zastřihávat alespoň konečky. A světe div se, od té doby je mám zdravější, hustší a rostou :) Žehlím si je sice stále, ale ne moc často, a navíc kvalitnější žehličkou na co nejmíň stupňů. 

Ráda bych vám ale ukázala, co na podporu růstu a kvality vlasů používám :)

Šampon proti vypadávání vlasů, La Roche-Posay
 
Nikdy jsem moc nevěřila všelijakým přípravkům, které zamezí vypadávání vlasů atd. Tento šampon mě ale příjemně překvapil - opravdu funguje. Používám ho už dýl, ale jeho účinky šly vidět téměř okamžitě. Poznala jsem to hlavně na tmavém oblečení, kde jsem měla vždycky spostu spadaných vlasů. Po používání tohoto šamponu se to radikálně změnilo k lepšímu :)


Kondicionér proti padání vlasů, Redken


Později jsem k šamponu začala používat i tento kondicionér. Účinky šamponu se projevily už před používáním kondicionéru a těžko soudit, jestli k nepadání vlasů přispěl i samotný kondicionér. V každém případě si myslím, že určitě není na škodu a účinky může jedině znásobit. Měl by být pro barvené, jemné a řídnoucí vlasy a jako většina kondicionérů samozřejmě usnadňuje rozčesávání vlasů :)





Biosil plus

O Biosilu jsem vám psala už tady, na začátku října, a od té doby ho také pravidelně používám, takže myslím, že můžu jeho účinky alespoň částečně posoudit :) Biosil by měl napomáhat k lepší kvalitě vlasů, nehtů nebo pleti. Já jsem ho chtěla hlavně na vlasy a musím říct, že moje očekávání splnil. Když jsem byla posledně u kadeřníka, všiml si, že mám vlasy trošku hustší a že mi podrůstají nové, takže jsem přesvědčená, že je to zásluha právě Biosilu :) Zatím ho hodlám používat dál a určitě vám ho můžu doporučit, třeba vám taky trochu pomůže!

Tangle Teezer

A v neposlední řadě sem rozhodně patří můj milovaný Tangle Teezer. Tento kartáč na vlasy je velice opěvovaný a hodně bych se divila, kdyby ho ještě některá z vás neznala. Je toho o něm všude napsáno dost, takže se nebudu moc rozepisovat, jen musím potvrdit, že je vážně skvělý - rozčeše suché i mokré vlasy v jakémkoliv stavu, netahá, vlasy netrhá...je to jednoduše jednička a už se nikdy nechci česat něčím jiným :D Netvrdím, že musí sedět všem, ale divila bych se, kdybyste si ho nezamilovaly :))


Co vy a péče o vlasy?

15 komentářů:

  1. TT je nej :) mám ho také a už se nečešu s ničím jiným :) moc krásný článek :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já si jen dávám na vlasy o umytí olejíček s Marockým olejem a to je vše:D Jinak moc dobře napsaný článek:)

    OdpovědětVymazat
  3. Biosil už hroozne dlho zháňam po lekárňach, no nikdy ho nemajú :-D neni mi asi súdený haha :-D

    Nius07

    OdpovědětVymazat
  4. Biosil taky pravidelně jím a věřím v to, že mi pomáhá :) Super článek.

    OdpovědětVymazat
  5. Biosil mne napr vôbec nepomohol. Ale dík za tip na šampón, keď miniem zásoby, isto ho vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já dostala k Vánocům šampon pro dlouhé vlasy a jsem s ním naprosto spokojená!! A Tangle Teezer je prostě nej❤❤

    OdpovědětVymazat
  7. Bez TT už nemůžu žít :D Jinak mám ráda Biosilk tekuté hedvábí a Black tekuté krystaly. Jinak používám akorát šampony od Baley a zobu Pangamim :)

    http://anesagill.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ahojda. Moc se mi líbí tvůj blog! Ráda bych Tě pozvala na můj web, který je zaměřen především na poruchy příjmu potravy, ale pozor- ne thinspo, ba právě naopak.Najde tam recepty, které nikde jinde nenajdeš..převážně clean eating, tipy, články postřehy...a v brzké době se rozjede projekt na pomoc lidem s PPP, jen čekáme s kamarádkou, kdy ho schválí krasna.cz. Na blog určitě mrkni, každopádně si tam najdeš to "svoje". A pokud by se ti u mě opravdu moc líbilo, můžeš se přidat mezi mé Followers aneb pravidelné čtenáře (v levém sloupci mého blogu). Přeju krásný zbytek dne. Andie xoxoxox

    OdpovědětVymazat
  9. zrovna dneska jsem si koupila Biosil, tak doufám, že mi taky pomůže:) a od té doby, co mam tangle teezer už se nečešu ničím jiným!:-D

    OdpovědětVymazat
  10. kde sa dá kupiť TT? :)
    A pozývam ťa na môj blog ;)
    http://coctailidea.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já ho mám ze stránky krasa.cz, ale je k sehnání na mnoha internetových stránkách, tak zapátrej a určitě seženeš :)

      Vymazat
  11. tangle je nejlepší!!:))

    http://fashionbynat.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Super clanek :-) A new-in urcite udelej, sem zvedava co sis koupila :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Já nemůžu dopustit na sérum na konečky Matrix, nikdy jsem neměla tak "netřepivé" vlasy :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  14. Taky se nečešu ničím jiným než tangle teezerem, dokonce mám stejný jak ty :DD a moc dobrej článek, možná některý produkty vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat