25. července 2012

Brown smokey eyes - tutorial


Už hodně dlouho se tady neobjevil žádný článek o líčení, dnes mám pro vás ale foto-tutorial na hnědé kouřové líčení. Zároveň je to líčení z paletky 88 stínů v přírodních barvách, které jsem vám slíbila. O samotné paletce jsem psala tady. Snad se vám můj návod bude líbit a třeba vás i inspiruje.

1. Jako podklad na celé víčko jsem použila bázi pod oční stíny od Essence:

2. Ještě před samotným líčením očí jsem dokreslila a zvýraznila obočí. K tomuto účelu používám hnědý matný stín z paletky 88 stínů v přírodních barvách společně se štětečkem na linky od Avonu. (Gelové linky moc nepoužívám, místo toho štěteček využívám na obočí, i tady ale svou funkci plní na jedničku.)



3. Na pohyblivé víčko jsem nanesla bílou tužku od Essence (02 white divine), která zvýrazní stíny, které se poté na víčko nanesou:




4. Od vnitřního koutku zhruba do poloviny pohyblivého víčka jsem pomocí menšího štětečku (Born Pretty Store) na oční stíny nanesla světlounce žlutý stín:




5. Od středu směrem do vnějšího koutku jsem použila tmavší matnou hnědou, kterou jsem vytáhla ještě kousek nad pohyblivé víčko a vše pořádně rozblendila (rozetřela do ztracena) fialovým štětečkem od Essence:

6. Podél celého očního záhybu jsem nanesla světlejší hnědý stín. Využila jsem k tomu větší štěteček (Born Pretty Store) na oční stíny:








7. Nesmíme zapomenout na spodní víčko - do vnitřního koutku jsem použila opět světle žlutý stín a do vnějšího koutku hnědou:

8. Světlounce růžový třpytivý stín jsem nakonec nanesla pod obočí pro rozjasnění a zároveň jím ještě rozmazala do ztracena viditelný přechod v záhybu:


9. Mezi nepostradatelné kosmetické pomůcky u mě patří rozhodně tekuté linky nebo fixa. V tomto případě jsem použila černou fixu od Oriflame, kterou mám krátce, ale už teď můžu říct, že je skvělá - docílíte s ní tenoučké linky a drží jako přibitá celý den!
10. A nesmíme zapomenout samozřejmě na řasenku! Já jsem použila Multi action smokey eyes od Essence, mimochodem jedna z nejlepších řasenek, co jsem kdy měla :)

A je hotovo! Jak se vám tenhle návod líbil? :)

21. července 2012

My nail care

Často se mě ptáte, jak pečuju o své nehty a jak  jsem docílila toho, že je mám relativně dlouhé a nelámou se mi. Musím se přiznat, že vůbec netuším, protože žádné zázračné pilulky na ně neberu a o nehty ani nijak extra nepečuju. Přesto vám ale pro zajímavost ukážu svou rutinu v péči o nehty.


Odlakování
K odlakování nehtů už léta používám odlakovač od Avonu Nail experts. Nemůžu ho moc porovnat s jinými, ale myslím, že většina odlakovačů bez problému splní svoji funkci a stojí pár korun.


Pilování
Nehty si většinou jen piluju, až když je mám už moc dlouhé, tak je nejdříve trochu zastřihnu malými nůžkami a potom doladím jejich tvar pilníkem. Nejčastěji používám tento skleněný pilník a piluju vždy jen v jednom směru, ne tam a zpět. A pokud mám nějaký nehet kratší, délku ostatních nehtů se vždy snažím doladit podle něj, abych neměla každý nehet jinak dlouhý :)



Změkčení nehtové kůžičky
Na nehtovou kůžičku použiju nejprve Změkčovač nehtové kůžičky (Viaderm). Při té příležitosti použiju i Masážní gel pro rychlý a zdravý růst nehtů (také Viaderm). Nevím, jestli má tento masážní gel nějaký podíl na mém růstu nehtů, ale už si ho dávám ze zvyku a minimálně hezky zjemní nehet :)





Zatlačení kůžičky
Když je kůžička změkčená, zatlačím ji k nehtovému lůžku. Pokud kůžička ještě někde přebývá, opatrně ji odstraním ořezávačem nehtové kůžičky.








Krém na ruce
Ruce namažu krémem, ideálně tím, který dobře hydratuje a rychle se vstřebá. Krém na ruce Vegalona tohle splňuje, ruce jsou po něm ještě dlouho krásně hladké a navíc úžasně voní! :)






Lakování
Přiznám se, že nepoužívám podlak, což se na mých nehtech bohužel odráží v podobě zažloutlých nehtů. Už dlouho si říkám, že bych to měla napravit, ale mám pocit, že bych pak u lakování nehtů strávila ještě víc času...Můžete mi napsat, jestli podlak používáte a jestli lakování o dost protáhne nebo je jeho lakování a schnutí bleskové :) Ale zpět k mému lakování - nalakuju tedy jednu, dvě nebo tři vrstvy laku (podle krytí) a nahoru rychleschnoucí lak (dříve Top sealer od Essence, teď používám Turbo Dry Top Coat od NYC).


A to už je ohledně mé péče o nehty asi vše. Doufám, že se článek líbil a určitě mi dejte vědět, jak o nehty pečujete vy, jsem zvědavá :)

14. července 2012

Turbo Dry Top Coat

Znáte Top Sealer pro rychlé schnutí laku od Essence? Určitě ano :) A znáte Turbo Dry Top Coat od NYC? Já jsem na něj četla jedinou recenzi, na základě které jsem tento top coat musela vyzkoušet. Jinak jsem o něm ale neviděla ani zmínku, takže bych vám ho ráda představila, protože za to určitě stojí.

O prvním zmíněném rychleschnoucím nadlaku jsem se na blogu zmínila už několikrát, článek jsem mu věnovala tady. Byl mým věrným pomocníkem při každém lakování, po nějakých dvou měsících se ale začal táhnout a lakování s ním už nebylo zrovna nejlepší. (Mimochodem, při posledním lakování s ním jsem si ho na nehty jedné ruky ještě dala, na druhou ruku už ale nevystačil a přestože jsem šla spát až tak za tři hodiny, na nehtech, kde jsem nadlak neměla, jsem měla opět obtisklý polštář, takže bez rychleschnoucího nadlaku už ani ránu! :)) 
Bylo potřeba si koupit nový, ale pak jsem právě narazila na tuhle novinku od NYC, tak jsem neváhala a vyzkoušela. Musím říct, že Turbo Dry Top Coat je snad ještě lepší než Top Sealer - má totiž tekutější konzistenci, což mně osobně vyhovuje víc a myslím, že díky tomu i dýl vydrží a nebude mít tendenci tuhnout tak jako Top Sealer. Narozdíl od Top Sealeru, který je v černém obalu, takže vůbec nemáte přehled, kolik laku zbývá, je Turbo Dry Top Coat v průhledné lahvičce, což je pro mě velké plus. Nadlak slibuje zaschnutí do 60 vteřin, tomu bych teda úplně nevěřila, ale do pár minut jsou nehty suché a můžete dělat cokoliv, lak se vám už nepoškodí :) Výdrž je srovnatelná s Top Sealerem, do týdne se mi začne lak po stranách malinko odlupovat, ale já stejně nemívám jeden lak na nehtech dýl než týden. A cena? 79,90 Kč, což je srovnatelné s nadlakem od Essence.

Nedá se objektivně říct, který je horší a který lepší, každému bude asi vyhovovat něco jiného. Určitě ale stojí za vyzkoušení a pokud máte zkušenost s Top Sealerem a také vám už dochází nebo tuhne, zkuste Turbo Dry Top Coat a neměly byste být zklamané :)

PS: Snad jsem vás moc nezahltila souvislým textem :))


11. července 2012

Born Pretty Store - Brushes

Ahojte :)

Dnes bych vám ráda řekla něco málo o sadě štětců z Born Pretty Store. Na ostatních blozích mě tato sada dost zaujala, takže při rozhodování, co si z BPS vybrat, padla volba právě na tuhle sadu štětců. 

Set obsahuje 7 štětečků: štětec na pudr/tvářenku (který jako jediný trochu "pelichá"), větší a menší kulatý štětec na oční stíny, štěteček na rty, na konturu kolem rtů, na linku a kartáček na řasy a obočí. Nejvíc určitě využiju štětečky na stíny, protože hlavně ty mi v mé malé výbavičce nejvíc chyběly :)
Co se balíčku týče, přišel celkem rychle, hezky zabalený a samotné štětečky mě moc mile překvapily. Nemůžu je srovnávat třeba se štětci od MACu atd., protože jsem je nezkoušela, ale přijdou mi opravdu kvalitní a pro mě jsou rozhodně dostačující :)

Tuto sadu najdete tady a pokud by vás na Born Pretty Store cokoliv zaujalo, můžete využít pomocí kódu BE7J61 7% slevy.

štětec na pudr/tvářenku
větší kulatý štěteček na oční stíny
menší kulatý štěteček na oční stíny
štěteček na rty
štěteček na konturu kolem rtů
štěteček na linky
kartáček na řasy a obočí

A co vy? Máte s Born Pretty Store nějaké zkušenosti? Nebo konkrétně s touto sadou štětců? Jaké druhy štětců běžně používáte a jaké naopak ke svému běžnému líčení vůbec nepotřebujete?